onsdag 30 november 2011

Ostbröd i långpanna!

Nu tycker jag att det är dags för ett recept!!! Och ett mycket gott sådant som ni bara måste testa!!! Slängde ihop det ikväll och gud så gott det var, har smakat bröd med smält ost på men aldrig smält ost i brödet förut. Det var perfekt saltat och smaken av vitlöken gjorde det ännu godare. Ett snabbt och gott bröd som passar fint som tilltugg till mat eller på buffén =)Deg
* 5 dl vatten
* 25 g jäst
* 650 g vetemjöl special
* 50 g rumsvarmt smör
* 2 tsk salt

Fyllning
* 2 dl lagrad prästost, riven
* 2-3 klyftor vitlök
* 1 dl sesamfrön

Gör såhär:

Den här degen ska vara lös så att den kan hällas ner i plåten utan att formas till ett bröd.

Blanda alla ingredienserna till degen utom salt. Pressa ner vitlöksklyftorna i degen tillsammans med hälften av sesamfröna.

Knåda med matberedare/degblandare i tio minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.

Tillsätt 1,5 dl av osten och knåda försiktigt ner den.

Låt degen vila cirka 10 minuter eller tills jäsningen börjar komma igång.

Klä en långpanna med bakplåtspapper. Strö mjöl i botten och häll ut degen, tryck ut den jämnt i hela pannan med mjölade händer.

Strö ut osten jämnt på hela brödet och avsluta med att strö sesamfrön över osten.

Låt brödet jäsa i cirka 30 minuter.

Sätt in plåten i 250 grader. Efter 5 minuter sänk värmen till 200 grader. Grädda ytterligare cirka 10 minuter.

Låt brödet svalna på galler några minuter innan det skärs i bitar och serveras nygräddat!

Detta kommer jag absolut göra igen!!!

Ha det gott!
Kram

1 kommentar:

  1. Tack för receptet! Jag har brödet i ugnen nu och är såå nyfiken, det luktar gott!

    SvaraRadera